Groft solsikkebrød

Velsmagende solsikkebrød med en lækker krumme. Brødet bages med grahamsmel, hvedemel og solsikkekerner.


Opskrift til 2 brød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.

Ingredienser

  • 400 g Finax Grahamsmel
  • 500-600 g Finax  Økologiske Hvedemel
  • 100 g Finax Økologiske Solsikkekerner
  • 6 dl økologisk kærnemælk
  • 50 g gær
  • 50 g margarine (blødgjort) eller olie
  • 2 tsk. salt

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Gæren opløses i den tempererede kærnemælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen og 2 brød formes.
  5. Brødene hæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødet ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.