Grødboller med rug

Grødboller er en super lækker bolle, da grøden giver den helt rigtige saftigthed. Disse grødboller med rug, kerner og tranebær.

De lækreste grødboller med rug. Perfekt til at give dig en god start på dagen på morgenbordet, men har du nogle til overs, er de også perfekte til madpakken.


Opskrift til 14 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
8-12 t.

Ingredienser

10 g gær
2 dl øl
2 dl vand
200 g kold havregrød (kogt af 1 dl havregryn, 1 dl mælk, 1 dl vand og 1 nip salt)
30 g mørk sirup
80 g Finax Skårne Rugkerner
80 g Finax Økologiske solsikkekerner
20 g Finax Økologiske hørfrø
50 g tranebær
130 g Finax Groft Rugmel
200 g Finax Hvedemel
1 spsk. salt (med top på)

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Aftenen før

  1. Rør gær, øl og vand sammen i en skål
  2. Rør kold havregrød, sirup, kerner, frø og tranebær i massen, og dernæst mel og salt
  3. Rør sammen indtil dejen netop er samlet.
  4. Kom skålen i køleskabet i 8-24 timer under et låg.

Om morgenen

  1. Opvarm ovnen på 225 grader varmluft med en bageplade i midten og en dyb bradepande i bunden.
  2. Form bollerne vha. 2 skeer, som du løbende dypper i vand. Kom bollerne over på et stykke bagepapir løbende.
  3. Hiv bagepapiret med bollerne over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp.
  4. Bag bollerne i 13-15 minutter indtil de er sprøde, gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
  5. Lad bollerne køle på en bagerist inden de spises lune.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

 

+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.