Granola med kokos og figner

Nogle dage skal starte med en lækker granola fyldt med sprøde frø og kerner, nødder og tørret frugt!

Lav denne lækre og sprøde granola med kokos og figner, er perfekt som topping til yoghurt, skyr, en greenie eller andet morgenmad.


Opskrift til 1 stort glas

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

400 g Finax havregryn
1 dl. Finax øko hørfrø
1 dl. Finax øko solsikkefrø
1 dl. Finax øko græskarkerner
1 dl. Finax øko sesamfrø 
150 g tørrede bananer
350 g tørrede figner
3 dl. kokosflager
150 g mandler
1 tsk. salt
1 dl. agavesirup
½ dl. olivenolie

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Hak mandler og skær fignerne ud i mindre stykker.
  2. Kom dem op i en stor skål sammen med de resterende ingredienser.
  3. Vend det hele med hænderne og hæld det ud på en eller to bageplader beklædt med bagepapir.
  4. Varm sirup og olie op i en lille gryde og lad det nå kogepunktet.
  5. Hæld den varme sirup ud over granolaen. Vend det med en ske, så alt bliver smurt ind i siruppen.
  6. Bag granolaen i en forvarmet ovn ved 225ºC (varmluft 210ºC) i 15-20 minutter.
  7. Spis med yoghurt, skur eller lign. og frisk frugt.

Udviklet i samarbejde med Asta Just  der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her