Glutenfrie kanelsnegle

Glutenfrie kanelsnegle

Lækre kanelsnegle kan ingen takke nej til - desuden er de glutenfrie.


Opskrift til ca. 40 stk.

Køkkentid
1 t 5 min.

Ventetid
40 min.

Ingredienser

  • 100 g smør eller margarine
  • 5 dl. mælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk. psyllium
  • 600 g (ca. 10 dl) Finax Glutenfri Mel mix (gem ca. 30 0,5 dl til udrulning)
  • 1-1,5 dl. sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 æg til pensling

Fyld: 100-150 g blødt smør eller margarine, 0,5 dl  sukker, 1-2 spsk. stødt kanel

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Smelt smør og tilsæt mælk, varm blandingen til fingervarmt (37°C).
  2. Opløs gæren i den fingervarme mælkeblanding og tilsæt psyllium, og lad det stå i 10 minutter.
  3. Bland de øvrige ingredienser og kør dejen i en køkkenmaskine med dejkrog i ca. 5 min. (gem 30 g mel (0,5 dl) til udrulningen).
  4. Lad dejen hvile i skålen under et klæde i  ca.10 min.
  5. Drys mel på bordet med det gemte melmix og slå dejen op i to. Rul dejen ud i 2 plader, og fordel fyldet. Rul derefetr dejen sammen og skær hver rulle i 20 stykker.
  6. Put bollerne i små bage/papirsforme og stil dem på en bageplade. lad dem stå tildækket i ca. 45 minutter.
  7. Pensl med æg og drys med perlesukker.
  8. Bag kanelsneglene i midten af ovnen, ved  250°C (varmluft 225°C) i ca. 8-10 minutter.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.