Brunkager – Glutenfri

Brunkager hører julen til - her i en glutenfri version!


Opskrift til ca. 60 stk.

Køkkentid
45 min.

Ventetid
På køl natten over

Ingredienser

  • 75 g usaltet smør eller margarine
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl lys sirup
  • 1/2 dl vand
  • 3 tsk. brunkagekrydderi
  • 1/2 tsk. natron
  • Ca. 4 dl Finax Glutenfri Lavprotein Melmix eller Finax Glutenfri Melmix (220 g)

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Rør fedtstof, sukker og sirup luftigt.
  2. Tilsæt vand, krydderier, natron og melmix. Ælt dejen sammen til en jævn og glat dej.
  3. Pak dejen ind i plastfilm og læg den koldt. Gerne natten over.
  4. Sæt ovnen på 225°C.
  5. Tag dejen frem og ælt den smidig. Strø melmix på bordet og rul dejen ud så tyndt som muligt (kagerne hæver op i ovnen). Tryk kager ud med brunkageforme.
  6. Læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 5 min.

Tip: Læg plastfolie over dejen når du ruller den ud, så klistrer den ikke fast til kagerullen.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.