Glutenfri scones

Er der noget bedre end nybagte glutenfrie scones?


Opskrift til 2 store scones (brækkes til 8 mindre stykker)

Køkkentid
25 min.

Ventetid
15 min.

Ingredienser

  • 5 dl Finax Glutenfri Melmix (300 g)
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 75 g smør eller margarine
  • 2 tsk. Psyllium
  • 1 3/4 dl mælk

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Sæt ovnen på 250ºC.
  2. Bland Psyllium og mælk og lad det stå og trække i nogle minutter.
  3. Bland melmix, bagepulver og salt. Tilsæt fedtstoffet og bland til en grynet masse.
  4. Tilsæt mælkeblandingen og ælt dejen.
  5. Del dejen i to stykker og form dem til runde brød – ca. 15 cm i diameter.
  6. Læg brødene på en bageplade med bagepapir og skær et dybt kors i dem med en meldrysset kniv, så hver scones efterfølgende kan brækkes i 4 stk. Prikkes dem med en gaffel.
  7. Bages midt i ovnen i ca.10-12 min.

Brug eventuelt papirforme for perfekt udformning og servering.
Putting_Scones_in_Cups_comp-300x200

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.