glutenfri rabarbertaerte

Glutenfri rabarbertærte med marengs

Lækker og nem glutenfri rabarbertærte med sprødt og sødt marengslåg.


Opskrift til 10-12 personer

Køkkentid
40 min.

Ventetid
50 min.

Ingredienser

  • 175 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 7 g psylliumfrøskaller
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 185 g Finax glutenfri melmix
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 5-6 spsk. mælk
  • 400-500 g rabarber (lidt sukker at vende stykkerne i)

Marengs:

  • 3 æggehvider
  • 200 g sukker

Del

Print

  • Rør smør og sukker hvidt med en håndmikser.
  • Tilsæt derefter æggeblommer, psylliumfrøskaller og vaniljesukker og rør.
  • Bland salt, mel og bagepulver og rør i dejen på skift med mælken.
  • Hæld dejen i en smurt tærteform 25 cm. i diamter.
  • Rens og skær rabarberstilkene i 1 cm stykker og vend dem i sukker, fordel dem over dejen og tryk dem let ned i.
  • Bag tærten i en forvarmet ovn ved 185°C i ca. 35-40 min.
  • Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen under piskning.
  • Fordel marengs på den færdigbagte kage og bag yderligere ca. 5-10 min.
+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.