Glutenfri müslibrød

Lækkert og sundt på samme tid!


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
60 min.

Ingredienser

  • 4 dl vand, fingervarmt
  • 25 g gær
  • 30 g blødt smør/margarine eller 2 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • Ca. 7 dl Finax Glutenfri Melmix (420 g)
  • 3 dl Glutenfri Müsli eller havregryn (ca. 100 g)

Vurder denne opskrift


| af Glutenfri müslibrød: 3 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Del

Print

  1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt fedtstof, salt og melmix. Ælt dejen i en røremaskine eller med hænderne i mindst 5 min.
  3. Bland müslien ned i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt brødform (1½ L).
  5. Dæk brødet med et viskestykke og lad det hæve i 30 min. Sæt ovnen på ca. 200ºC.
  6. Pensl brødet med vand og drys det med müsli.
  7. Bages nederst i ovnen i ca. 30 min.
  8. Lad brødet køle af på en rist uden viskestykke.

Tip! Vil du have et grovere müslibrød, kan du bytte Finax Glutenfri Melmix med Finax Grov Glutenfri Melmix. Tilsæt da også ½ dl lys sirup og lidt ekstra salt.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.