Klejner – Glutenfri

Store glutenfri klejner fyldt med smag er en perfekt julesnack.

Klejner hører julen til, og denne glutenfri version er udviklet af Anja Isabell der selv har en datter med cøliaki. Bagt med Finax glutenfri melmix (den røde), får man skønne store smagfulde klejner.


Opskrift til

Køkkentid
1 t.

Ingredienser

40 g gær
2,5 dl vand
10 g Fiberhusk
10 g ærteprotein (kan undlades, men det gør dejen mere lækker og luftig)
40 g margarine (evt. olie margarine)
1 æg
2 spsk. citronsaft
1 tsk. Salt
40 g sukker
Ca. 500 g Finax Glutenfri melmix basis (rød)

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt fiberhusk, ærteprotein, margarine, æg, citronsaft, salt og sukker.
  2. Tilsæt melet lidt efter lidt. gem lidt af melet til udrulningen. Dejen skal gerne være håndterlig.
  3. Rul dejen ud og skæres i store klejner
  4. Klejnerne koges i palmin eller svinefedt, alt efter hvad man er til.
  5. Glasur: flormelis, citronsaft og gul frugtfarve.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.