Glutenfri havre- & gulerodsboller

Nem opskrift på bløde og saftige boller - en gave til alle glutenfri bagere.


Opskrift til 15 boller

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

  • 5 dl vand, fingervarmt
  • 50 g gær eller 17 g tørgær
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2-3 tsk. salt
  • 1 spsk. Psyllium
  • 1 spsk. sirup
  • 1 dl kvark
  • 1-2 dl revet gulerod
  • 2 dl glutenfri havregryn
  • 500 g (ca. 8 dl) Finax Glutenfri Melmix
  • Solsikkekerner og græskarkerner til drys

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt Psyllium og lad blandingen trække i 10 min.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne (gem lidt melmix til at drysse på bordet) og ælt i en røremaskine eller med hænderne i ca. 5 min.
  3. Lad dejen hvile i skålen i ca. 10 min., dækket med et viskestykke.
  4. Strø lidt melmix på bordet. Form dejen til en pølse – 8-10 cm i diameter. Del pølsen i 15 stykker og form dem til boller.
  5. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 40 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg og drys med havregryn eller frø.
  7. Bages midt i ovnen ved 225º i ca. 15 min.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.