Gammeldags speltbrød

Speltmel er proteinrigt og har en god smag. Du kan skifte det sigtede speltmel ud med almindelig hvedemel.


Opskrift til 2 brød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.

Ingredienser

  • 1 kg Finax Speltmel-Sigtet
  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 spsk. olie
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. honning

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter formes dej let til 2 brød.
  5. Brødene efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).

TIP! Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel.

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.