Gammeldags speltbrød

Speltmel er proteinrigt og har en god smag. Du kan skifte det sigtede speltmel ud med almindelig hvedemel.


Opskrift til 2 brød

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t 35 min.

Ingredienser

  • 1 kg Finax Speltmel-Sigtet
  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 spsk. olie
  • 3 tsk. salt
  • 2 tsk. honning

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags speltbrød: 3 ud af 5 baseret på 11 anmeldelser

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter formes dej let til 2 brød.
  5. Brødene efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).

TIP! Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.