Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce er den perfekte måde at sætte gang i fastelavn. De søde boller vil begejstre både store og små.

Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce hører sig til, når vi når februar, da man ikke kan fejre fastelavn uden fastelavnsboller.


Opskrift til 12 stk.

Køkkentid
1 t.

Ventetid
1t og 20 min.

Ingredienser

Dej
35 g gær
2 dl mælk
50 g sukker
1 æg
400 g Finax Dansk Hvedemel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. salt
1 æg til pensling

Vaniljecreme
2 æg
50 g sukker
40 g Finax Dansk Hvedemel
5 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

Remonce
100 g blødt smør
100 g Lyst rørsukker
1 tsk. stødt kanel (kan udelades)

Glasur
100g flormelis
20g bagekakao
3,5 spsk vand

Vurder denne opskrift


| af Gammeldags fastelavnsboller med creme og remonce: 5 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Del

Print

Fremgangsmåde

Vaniljecreme (laves dagen før, så den når at blive helt kold)
Pisk æg, sukker og mel sammen til en ensartet masse i en lille gryde.
Rør mælk i.
Tænd for blusset og pisk i gryden til det koger. Lad cremen koge godt igennem.
Hældes i en beholder, der dækkes med husholdningsfilm.
Stilles på køl.

Remonce
Lad smørret blive blødt og rør rørsukker og kanel i.
Lad remoncen sætte sig på køl igen – så er den nemmere at arbejde med

Dej
Oplæs gær og sukker i kold mælk. Rør æg i.
Findel det kolde smør i melet (gøres nemmest med en blender eller foodprocessor) og bland med kardemomme og salt.
Rør de tørre varer over i de våde og ælt dejen kort.
Lad dejen hvile køligt i 20 minutter.
Rul dejen ud til et rektangel og skær 3×4 firkanter.
Læg spiseskefuld vaniljecreme og en teskefuld remonce på midten og fold dejen op omkring. Vær omhyggelig med at lukke bollerne helt sammen, så ikke fyldet flyder ud under bagning. Brug eventuelt lidt vand.
Lad bollerne hvile i 1 time.
Pensles med et sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i 20-30 minutter eller til fastelavnsbollerne er gyldne.

Glasur
Rør ingredienserne sammen til en tyk glasur og fordel den på de kolde fastelavnsboller.
Du kan eventuelt være kreativ med børnene og lave søde katteansigter, så du får lidt mere fastelavns-stemning.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.