Fremgangsmåde
Speltbund
- Tænd ovnen på 225°C og sæt en bageplade ind.
- Opløs gær i vand og rør olie i.
- Bland mel og salt i en skål.
- Rør melblandingen i vandet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve lunt i 1 time eller til dobbelt størrelse.
- Slå dejen ned og rul den tyndt ud på et meldrysset bord, og flyt den over på et stykke bagepapir.
- Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag bunden i 10-12 minutter.
Urtehummus
- Skyl persillen og pres citronen.
- Blend alle ingredienserne sammen indtil persillen er findelt.
- Smør urtehummusen ud på speltbunden, når bunden er kølet lidt af.
Topping
- Skyl kålen og slyng den fri for vand. Hak den groft.
- Skær æbler i tynde både.
- Fordel kål, æbler og valnødder på den hummussmurte speltbund.
Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.