Fuldkornspizza – Finax brødblanding

Med Finax økologiske fuldkornspizzamel får du altid en lækker rustik og smagfuld pizzabund udelukkende baseret på økologiske råvarer.


Opskrift til 4 store pizzaer

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t 25 min.

Ingredienser

5 1/2 dl vand (ca. 35°C)
2 breve Finax Tørgær (svarende til 50 g frisk gær)
1 pose Finax Økologisk Fuldkornspizza

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Finax Tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellem hastighed.
  3. Del dejen i 4 stykker og form dem i 4 store boller, der skal hæve under et fugtigt viskestykke ved stuetemperatur i 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 250°C og rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
  5. Fordel ønsket fyld på pizzabundene og bag dem i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 25 minutter.

Tip: Ønsker du at bage 2 pizzaer i stedet for 4, skal du følge opskriften, men kun bruge halvdelen af brødblandingen, 1 brev med tørgær og ca. 3 dl vand.

Prøv at lave din egen Pizza Bianco: Brug 3 kartofler, 2 kugler mozzarella, frisk rosmarin, 2 spsk. olivenolie, flagesalt og peber. Skær kartoflerne i tynde skiver og fordel på pizzabunden. Top med mozzarella og rosmarin. Forvarm ovnen til 250°C og bag pizzaen på midterste rille i ca. 25 minutter. Krydr den færdigbagte pizza med salt, peber og afslut med et par dråber olivenolie.

Bag din pizza på grill –  se hvordan her:

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.