Franskbrød med havreklid

Havreklid giver god smag og saftighed til brødet


Opskrift til 2 stk.

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t.

Ingredienser

  • 200 g Finax Havreklid
  • 800 g Finax Hvedemel
  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 50 g margarine (blødgjort) eller olie
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker

Del

Print

SÅDAN GØR DU

  1. Gæren opløses i den tempererede mælk (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af hvedemelet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere hvedemel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen, og 2 brød formes.
  5. Brødene hæver tildækket på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med mælk eller vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.