Glutenfri foccacia

Nyd et strejf af Middelhavets charme med Focaccia! Super-lækkert til tapas eller helt for sig selv – præcis som det er


Opskrift til 1 focaccia

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 35 min.

Ingredienser

  • 5 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 1/2 tsk. Psyllium (FiberHusk)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. honning
  • Ca. 7 dl Finax Glutenfri Melmix med majs (ca. 400 g)
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 1 dl sorte oliven uden sten
  • 1 1/2 tsk. tørret eller frisk rosmarin
  • 1 tsk. groft salt

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Smuldr gæren i en skål og tilsæt vandet. Rør rundt til gæren er opløst.
  2. Tilsæt Psyllium, olivenolie, salt og honning. Rør rundt og lad det trække i ca. 10 min.
  3. Hæld melmixen i og ælt dejen i en røremaskine eller i hænderne i ca. 5 min. Dejen skal føles klæbrig.
  4. Lad dejen hvile i skålen under et viskestykke i ca. 30 min.
  5. Smør en lille bradepande (25×35 cm) med ca. halvdelen af olivenolien. Læg dejen i formen og tryk den ud, så den dækker hele bunden.
  6. Del de sorte oliven og tryk dem lidt ned i hele dejen.
  7. Lad brødet hæve i ca. 15-20 min. Sæt ovnen på 175ºC.
  8. Pensl det hævede brød med olivenolie og strø rosmarin samt groft salt over.
  9. Bages midt i ovnen i ca. 35 min.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.