foccacia

Focacciabrød med rosmarin og tomat

Skønt tilbehør til aftensmaden med denne opskrift på focacciabrød, varier fyldet efter smag og behag.

Kogebogsforfatter og blogger Ditte Ingemann også kaldet Ditsen har udviklet denne lækre og nemme opskrift på focaccia med tomat og rosmarin serveret med Green Life nemme hummus


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
20 min

Ventetid
2 t 5 min

Ingredienser

Brød
15 g gær
3 dl vand
1 tsk. havsalt
2 spsk. olivenolie
Ca. 150 g Finax Durummel
Ca. 275-300 g Finax Tipo 00 Hvedemel

Topping
6-8 cherrytomater
4 spsk. olivenolie
1 tsk. havsalt
Frisk rosmarin

Tilbehør
1 portion Green Life Økologisk Hummus, chili

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i vand og tilsæt salt og olie.
  2. Rør durummel i, og tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Dejen må endelig ikke blive for tør, så hold evt. lidt mel tilbage.
  3. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  4. Når dejen har hævet, vendes den ud i en springform eller bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Lad dejen hæve igen i ca. 40 minutter.
  6. Fordel tomater ovenpå brødet sammen med olie, salt og frisk rosmarin.
  7. Bag brødet ved 225°C, varmluft i ca. 25 minutter, til det er gyldent og sprødt.
  8. Server det lune brød med en friskrørt hummus. Se opskriften på Hummus fra Green Life her
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.