Fladbrød med hummus


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t. og 10 min.

Ingredienser

Fladbrød, 4 stk.
1,5 dl mælk
15 gram gær
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. rørsukker
200 g Finax Økologisk Stenformalet Hvedemel
Olie til stegning

Topping
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Linsehummus, original
100 g feta eller salatost
50 g soltørrede tomater
1 glas grøn pesto, valgfri
solsikkekerner eller pinjekerner efter behov
olivenolie
1 stk frisk basilikum
1 tsk flagesalt
1 stk citron, saften

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Fladbrød

  1. Mælken lunes i en lille gryde, til den er lillefingervarm.
  2. I en skål smuldres gæren og røres den ud i mælken sammen med sukker, salt og olie.
  3. Tilsæt mel, lidt efter lidt og ælt godt sammen til dejen er blød og smidig.
  4. Lad den hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1 time.
  5. Del dejen i 4 stykker.
  6. På et meldrysset bord rulles hvert stykke ud i en cirkel med en diameter på 15-20 cm.
  7. Varm en pande op med olie og steg fladbrødene herpå, i 3-5 minutter på hver side til de har flotte brune pletter
  8. Lad dem afkøle.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt ca. 2 dl koldt vand og ½ dl olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens

Server fladbrødene, smurt med hummus. Top med smuldret feta, soltørrede tomater, pesto og solsikkekerner.
Drys til sidst med ekstra flagesalt og olivenolie.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.