Falafel vafler med hummus og aubergine

Valfer kan stort set alle blive enige om, er top lækkert! Disse falafel vafler er ingen undtagelse.

Bag de lækre falafel vafler og server dem med cremet hummus og bagte auberginer. Perfekt til en hyggelig frokost eller et let og mættende aftensmåltid.


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
15 min.

Ventetid
10 min.

Ingredienser

Vafler
1 ps (100g) Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
1/2 squash, groft revet
1 fed hvidløg, fint revet
1 tsk. spidskommen
2 spsk. persille, groft hakket
2 dl vand

Hummus
1 ps (100g) Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus, Original
1/2 squash, skrællet og i tern
2 dl vand
1 citron, saften heraf
1 spsk. tahin
1 tsk. spidskommen
Syltede løg
1 auberginer, i skiver

Til servering
1/2 (lilla) spidskål, fint revet
100 g cherry tomat, i kvarte
50 g oliven
1 spsk. persille, groft hakket

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Falafel vafler 

  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel aubergineskiverne på bagepladen, sæt den i ovnen og bag dem i 15-20 minutter
  3. Tænd vaffeljernet og lad det blive varmt.
  4. Rør alle ingredienser til vaflerne sammen i en skål.
  5. Bag dejen af 2-3 omgange alt efter, hvor stor dit vaffeljern er.

Hummus

  1. Kom imens alle ingredienser til hummusen i en foodprocessor og blend det jævnt og cremet.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Anret vaflerne på 2 tallerkener og top dem med spidskål, tomater, syltede løg, oliven og hummus.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+