Det populære familierugbrød

Hjemmebagt rugbrød smager fantastisk. Her en nem opskrift på lyst rugbrød uden kerner


Opskrift til 1 rugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 50 min.

Ingredienser

800 g Finax Groft rugmel

200 g Finax Hvedemel

6,5 dl økologisk kærnemælk

50 g gær

2 tsk. salt

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Gæren udrøres i den tempererede kærnemælk (ca. 30 °C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en røremaskine (på mellemste trin) i mindst 5 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  3. Herefter røres luften ud af dejen, der fyldes i smurt 2 L form.
  4. Brødet glattes, pensles med vand og prikkes med en gaffel.
  5. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Bages i en forvarmet ovn i ca. 40-50 min. ved 200°C (varmeluft = 175°C).
+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.