Det populære familierugbrød

Hjemmebagt rugbrød smager fantastisk. Her en nem opskrift på lyst rugbrød uden kerner


Opskrift til 1 rugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 50 min.

Ingredienser

800 g Finax Groft rugmel

200 g Finax Hvedemel

6,5 dl økologisk kærnemælk

50 g gær

2 tsk. salt

Del

Print

  1. Gæren udrøres i den tempererede kærnemælk (ca. 30 °C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en røremaskine (på mellemste trin) i mindst 5 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  3. Herefter røres luften ud af dejen, der fyldes i smurt 2 L form.
  4. Brødet glattes, pensles med vand og prikkes med en gaffel.
  5. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Bages i en forvarmet ovn i ca. 40-50 min. ved 200°C (varmeluft = 175°C).
+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.