chokoladekage med brombær

Chokoladekage med bromær

En lækker og nem chokoladekage med smørcreme, og friske brombær

Dette er en kageopskrift der er gået i arv. Kagen er Nanna Pretzmanns favorit fra barns ben, og bliver kaldt for “farmors chokoladekage”. Kagen er nem at lave og er et lækkert indslag til fødselsdagen eller til en frisk sensommerdessert.


Opskrift til 8 personer

Køkkentid
25 min.

Ventetid
45 min.

Ingredienser

  • 90 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 strøgen tsk natron
  • 50 g kakao
  • 250 g Finax hvedemel

Smørecreme

  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • Tilføj eventuelt 2 spsk. smørost og 200 gram friske bær – gem nogle til pynt

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Rør smør sukker og æggeblommer sammen.
  2. Bland mel og kakao sammen i en skål.
  3. Rør natron ud med lidt af kærnemælken og kom det i blandingen, og herefter afvekslende mel blandingen og resten af kærnemælken.
  4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
  5. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter).
  6. Bag kagen i midten af oven ved 170˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 40-45 minutter. Stik i kagen med en kødnål, hvis der ikke hænger dej på, er kagen bagt færdig.
  7. Flæk kagen efter bagning, så du får to bunde, og lad dem køle af.
  8. Smørcremen laves ganske let og hurtigt. Pisk smørret blød og tilsæt flormelis. Pisk til blandingen er hvid og ikke længere smager af smør.
  9. Kom smørcremen mellem kagen og eventuelt ovenpå.

Tip: Bland smørcremen med lidt smørost og friske brombær og pynt kagen med brombær og mynte.