Brunkager

Sprøde brunkager, der smager af jul og søde minder.

Ingen jul uden brunkager. Her får du den klassiske opskrift på brunkager. Disse julesmåkager er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.


Opskrift til 70-80 stk.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
et døgn

Ingredienser

125 g smør
200 g sirup
125 g sukker
1 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
1 tsk. potaske
– udrørt i lidt vand
500 g Finax Kage Hvedemel
50 g fint hakkede mandler

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør, sirup og sukker i en gryde over jævn varme.
  2. Kanel og nellike røres i gryden, der tages af varmen, hvorefter potaske røres i.
  3. Blandingen afkøles, og mel og mandler tilsættes.
  4. Når dejen er kold nok til at arbejde med, rulles den til stænger, og lægges på køl til næste dag.
  5. Skær stængerne i ensartede tynde skiver, og bag brunkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 190ºC (varmluft 175ºC) i 8-10 minutter.

 

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.