Brunchboller – Finax brødblanding

Er der noget bedre end at glæde dig selv og dem du holder af med friskbagte brunchboller til morgenbordet? Nej vel! Med Finax Koldhævede Brunchbolleblanding har vi lavet forarbejdet, det eneste du skal bruge er vand, for at få de mest smagfulde og lækre boller til at sætte på bordet.

Koldhævede brunchboller er nemme at gå til, blot slå dejen sammen om aften og bag dem morgen efter. Du kan også springe koldhævningen over og blot bruge 50 g gær i stedet for, og lade dem hæve en time i stedet for.


Opskrift til 18 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6-24 timer

Ingredienser

1 ps. Finax Brunchboller
1 brev Finax tørgær (svarer til 25 g frisk gær)
5½ dl lunkent vand (ca. 25°C)

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål og tilsæt vand.
  2. Rør dejen sammen med en røreske og ælt i ca. 5 minutter eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i køleskab i mindst 6 timer (maks. 24 timer).
  4. Lad skålen stå 30 minutter ved stuetemperatur, inden du former ca. 18 boller med en ske eller fugtig hånd.
  5. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og pensl bollerne med vand.
  6. Forvarm ovnen til 240°C, og sænk derefter temperaturen til 225°C (varmluft 200°C).
  7. Bag bollerne i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter.
  8. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip: Du kan også bage müsliboller, der et perfekt alternativ både til morgenbrød og den hurtige snack. Find opskriften her.

+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.