aeblekage

Bradepandekage med æble og kryddercreme

Bradepandekager er nemt, når du skal bage til mange mennesker, og denne lækre kage med æble og kryddercreme vil med garanti blive et hit.

En bradepandekage er perfekt, hvid du skal bage en kage til mange fx til kollegaer, ungernes klasse, skovturen, sammenkomsten eller til et lille visit. En fantastisk smagfuld, børnevenlig og lækker bradepandekage, som med garanti vil blive et stort hit.


Opskrift til 1 stor kage

Køkkentid
40 min.

Ventetid
40 min.

Ingredienser

Kage
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg, str. M/L
100 g ren rå marcipan
225 g Finax Kage Hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 æbler, revet i dejen
2 æbler, til toppen
2 spsk. sukker
2 tsk. stødt kanel

Kryddercreme
300 g flormelis
210 g blødt smør
340 g neutral flødeost
1,5 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt ingefær

Del

Print

Fremgangsmåde

Kage

  • Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røretid.
  • Riv marcipanen og vend den i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen.
  • Riv tre æbler med skræl ned i dejen, og vend det sammen.
  • Hæld dejen op i en bradepande (ca. 22 x 28 cm) beklædt med bagepapir.
  • Skær to-tre æbler i små skriver og kom dem i en skål. Bland 2 spiseskeer sukker og kanel, og drys hen over æblerne. Placer dem på kagens top.
  • Bag æblekagen i en forvarmet ovn ved 175°C varmluft i ca. 40 minutter – tjek med en lille kniv om kagen er færdigbagt i midten.
  • Lad kagen køle af i formen inden den frigøres og placeres på et kagefad. Den kan også blive i bradepanden og serveres i bradepanden.

Kryddercreme

  • Pisk smør og flormelis lyst og luftigt. Tilsæt flødeost, vaniljesukker og krydderier, og pisk kun lige akkurat til den er ensartet – ellers piskes flødeosten “i stykker” og cremen vil blive lind.
  • Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Lav et flot gitter af cremen på kagens top eller afsæt en masse fine små toppe.
  • Kan dekoreres med lidt guldstøv og spiselige blomster.

Udviklet af Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter og fuldtidsblogger.

aeblekageaeblekage

 

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.