Boller med chokolade – Finax brødblanding

Inviter familie, venner, naboen eller lav dem bare til dig selv. Lune hjemmebagte boller med chokolade er altid et hit.

Med Finax Bolleblanding får du lækre hjemmebagte boller – på den nemme måde. Disse boller med chokolade er perfekte til en eftermiddagssnack eller til fødselsdagsbordet.


Opskrift til 18 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t. og 20 min.

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Boller
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 4½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)
  • 150 g chokoladeknapper eller hakket chokolade

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Tilsæt 150 g chokolade (hakket eller chokoladeknapper) og rør til chokoladen er fordelt i dejen.
  4. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  5. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  6. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip: Du kan også bruge dejen til at lave lækre kanelsnegle, fødselsdagsboller osv. Få opskriften på kanelsnegle her og find mere inspiration til fødselsdagen her

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.