Blommelagkage

Blommelagkage med valnødde biscuitbund, en helt igennem lækker og smuk kage. Den passer perfekt til fødselsdagen, festdage eller en hyggestund med familie eller venner.

Når blommerne vælter ned fra træerne i løbet af efteråret kaster Ditte Julie sig straks over dem og bager skønne blommekager. Denne blommelagkage er bagt på Finax Kage Hvedemel der gør dine kager mere luftige pga. det lave glutenindhold. Du kan læse mere om Kage Hvedemel og hvordan du bager med det her.


Opskrift til 10-12 personer

Køkkentid
2 t.

Ventetid
3-4 t. minimum

Ingredienser

Valnødde Biscuitbund
190 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g valnødder
110 g lyst rørsukker
30 g Finax Kage Hvedemel

Blommekompot og blommemousse
600 g blommer (vægt uden sten)
1 vaniljestang
200 g lyst rørsukker
3 blade husblas
3 dl piskefløde

I øvrigt
15 g hvid chokolade (chokoladepinde)
Rød skovsyre

Vurder denne opskrift


| af Blommelagkage: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Del

Print

Fremgangsmåde

Valnødde biscuitbund 

  1. Pisk æggehviderne og 100 g rørsukker til en sej marengs.
  2. Blend valnødderne til mel i en minihakker og vend det sammen med de øvrige 110 g rørsukker og kage hvedemel.
  3. Vend det hele sammen med marengsen.
  4. Smør dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag bunden ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 20 minutter.
  6. Lad den køle af.

Blommekompot og blommemousse 

  1. Fjern stene fra blommerne og skær dem ud i mindre stykker.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt kornene ud og mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Gem den tomme vaniljestang.
  3. Kom blommer, den tomme vaniljestang, vaniljesukker og sukker op i en gryde. Bring det i kog og lad det simre i 10 minutter under låg og herefter 5-10 minutter uden låg.
  4. Sig blommestykkerne fra, så du har blommekompot og blommesaft hver for sig.
  5. Kom blommesaft tilbage i gryden og hold det lunt.
  6. Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.
  7. Fisk vaniljestangen op af blommekompotten og stil kompotten til side.
  8. Rør den udblødte husblas i den lune blommesaft og lad det svale, imens fløden piskes til en let flødeskum.
  9. Vend herefter fløden i blommesaften, så det bliver til blommemousse.

I øvrigt

  1. Temperer den hvide chokolade og smør den ud på et stykke kageplast (ca. 15 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller.
  2. Læg den på køl til chokoladen har sat sig.

Samling af blommelagkagen 

  1. Udstik to bunde (ca. 18 cm i diameter) af selve bunden.
  2. Placer en bund på et fad og kom en kagering og kageplast omkring bunden (se billeder nedenfor).
  3. Smør halvdelen af blommekompotten ud på bunden og hæld herefter halvdelen af moussen herover.
  4. Smør den anden halvdelen af kompotten på den anden bund og placer forsigtigt over moussen.
  5. Hæld afslutningsvis resten af moussen over bunde og glat overfladen. Stil kagen på køl i mindst 3-4 timer eller gerne natten over.
  6. Befri kagen fra kagering og kageplast. Dekorer kagen med chokoladestave og skovsyre.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.