Blomkålssuppe med hummusbrød


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
35 min.

Ingredienser

Suppe
1 blomkål, i mindre buketter
1 løg
1 æble, skrællet og i tern
1 tsk. timian
1 tsk. kanel
1 citron, fint revet skal heraf
8 dl grøntsagsbouillon
2 dl kokosmælk
salt og peber

Kanelristede kerner
1 dl Finax Økologiske Græskarkerner
1 dl Finax Økologiske Solsikkekerner
1 tsk. kokosolie
2 tsk. ahornsirup
1 tsk. kanel
1 tsk. flagesalt

Hummusbrød
2,5 dl sød kartoffelmos
2 dl havremel
1 dl majsgryn
1 dl Valsemøllen Green life Øko Hummus pulver
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1 spsk. citronsaft
1 tsk. flagesalt
1 dl vand
1 spsk. frisk timian, fint hakket
2 spsk. frisk persille, fint hakket
2 spsk. Finax Økologiske Hampefrø til drys

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Hummusbrød 

  1. Tænd ovnen på 220°C (varmluft 200°C) og kom 6 papir muffins forme i en metal muffins form.
  2. Rør alle ingredienser til hummusbrødene sammen i en skål, fordel dejen i de 6 forme og sæt den i ovnen.
  3. Bag hummusbrødene i 25 minutter og lad dem afkøle i 10 minutter, inden du tager dem ud af formen.

Blomkålssuppe

  1. Skær blomkål ud i små buketter og hak løget.
  2. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg løg, blomkål, æbletern, kanel, timian og salvie heri i 4-5 minutter.
  3. Tilsæt bouillon, bring det i kog og lad det herefter simre i 20 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk og blend suppen helt jævnt og cremet.
  5. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.

I øvrigt 

  1. Rist kernerne på en pande i lidt olie i et par minutter.
  2. Tilsæt kanel og sirup, vend det rundt og lad det riste på panden et par minutter.

Anret suppe i portionsskåle, drys med kanelristede kerner og server hummusbrødene til. Velbekomme.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her