Bløde boller – Finax brødblanding

Invitér familie og venner på lækre, lune hjemmebagte Finax Boller. Med deres milde smag er de perfekte til fødselsdagen, weekenden, eller når I bare gerne vil hygge jer.

Finax bolle-blanding er en nem måde at få hele huset til at dufte af hjemmebag uden at gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet.


Opskrift til 18 boller

Køkkentid
15 min

Ventetid
1 time 20 min

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Boller
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 4½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Del dejen i 18 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bagepladeo med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Pensl de færdighævede boller med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  5. Lad bollerne køle af på en rist.

Tip: Du kan nemt bruge dejen til at lave lækre kanelsnegle. Så har du en komplet fødselsdags-menu. Få opskriften her og få mere inspiration til fødselsdagen her