blaabaermuffins

Blåbærmuffins med havreklid

Lækre blæbærmuffins med fuldkornsmel og havreklid udviklet af dygtige Ditte Julie Jensen.

Lækre blåbærmuffins bagt med fuldkornsmel og havreklid. De er ikke lige så muffinsagtige, som vi kender dem, men derimod mere grove med god smag!


Opskrift til ca. 20 muffins

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

5 store æg
300 g flormelis
200 g smør
3 dl sødmælk
1 økologisk citron, skal
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. stødt ingefær
1 knvsp. muskatnød
2 tsk. bagpulver
300 g Finax hvid hvedemel
100 g Finax havreklid
100 g friske blåbær
100 g hvid chokolade (kan undlades)
2 spsk. flormelis (drys)

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og flormelis lyst og luftigt.
  2. Smelt smørret og brun det en anelse.
  3. Tilsæt det brunede smør, mælk og citronskal til æggesnapsen og vend det sammen.
  4. Sigt vaniljesukker, ingefær, muskatnød, bagepulver og mel i en skål og vend havrekild i melblandingen.
  5. Vend det hele sammen med æggesnapsen.
  6. Tilsæt friske blåbær og hakket hvid chokolade.
  7. Fyld 2/3 dele dej i muffinsformene (gerne de høje af slagsen).
  8. Bag dem i en forvarmet ovn ved ved 175 °C varmluft i ca. 20 minutter.
  9. Køl kagerne af og drys dem med flormelis.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.