Glutenfrie baguetter

Et friskt og sprødt baguette passer perfekt til alle dagens måltider, såvel som til festlige lejligheder!


Opskrift til 4 baguetter

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 20 min.

Ingredienser

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Smuldr gæren i en skål, og tilsæt det fingervarme vand.
  2. Tilsæt Psyllium, og rør, til gæren er opløst. Lad dejen hæve i ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt olie og salt, og rør igen.
  4. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  5. Ælt dejen i maskine i ca. 5 minutter.
  6. Slå dejen ned på et bord, hvorpå der er strøet melmix.
  7. Del dejen i 4 lige store stykker.
  8. Form dejstykkerne til baguetter, og læg dem på en plade, som er beklædt med bagepapir.
  9. Dæk dejen med et fugtigt viskestykke, og lad den hæve i ca. 45 minutter.
  10. Indstil ovnen på 250º, og stil et vandfad i bunden af den.
  11. Stænk de færdighævede brød let med vand, og lav nogle diagonale snit i hvert brød med en skarp kniv.
  12. Bag midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  13. Tag vandfadet ud, og sænkt temperaturen til 200º. Bag i 10 minutter mere.
  14. Tag brødene ud, og lad dem køle af på en rist uden noget over sig.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.