Æblemuffins

Efterår og æbler hænger unægteligt sammen derfor passer denne lækre opskrift fra Maria Vestergaard perfekt til en hyggestund med familie eller venner.

Maria Vestergaard har lavet disse skønne æblemuffins med søde danske æbler, de passer perfekt til en eftermiddagsstund i hyggens favør.


Opskrift til ca. 10 stk.

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25 min.

Ingredienser

2 æg
120 g sukker
120 g smør
2 store æbler
5 cm frisk ingefær (stødt kan også bruges)
150 g Finax Dansk hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vanilje
1/2 tsk kardemomme

Pynt:
En lille håndfuld hasselnødder
1 stort æble

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æg og sukker luftig.
  2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen.
  3. Riv æbler og ingefær og tilsæt det til æggemassen.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen.
  5. Fordel dejen i muffinsforme.
  6. Pynt med æbler skåret i skiver og groft hakkede hasselnødder.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C  (185 °C varmluft)  i ca. 25 minutter eller til kagerne er gennembagte.
  8. Lad dem afkøle helt inden de serveres