Æblemuffins

Æblemuffins er indbegrebet af efterår. Efterår og æbler hænger unægteligt godt sammen, derfor passer denne lækre opskrift fra Maria Vestergaard perfekt til en hyggestund med familie eller venner.

Disse skønne æblemuffins er lavet med søde danske efterårsæbler og de passer perfekt til en eftermiddagsstund i hyggens favør.


Opskrift til ca. 10 stk.

Køkkentid
20 min.

Ventetid
25 min.

Ingredienser

2 æg
120 g sukker
120 g smør
2 store æbler
5 cm frisk ingefær (stødt kan også bruges)
150 g Finax Dansk hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vanilje
1/2 tsk kardemomme

Pynt:
En lille håndfuld hasselnødder
1 stort æble

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Pisk æg og sukker luftig.
  2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen.
  3. Riv æbler og ingefær og tilsæt det til æggemassen.
  4. Bland de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen.
  5. Fordel dejen i muffinsforme.
  6. Pynt med æbler skåret i skiver og groft hakkede hasselnødder.
  7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C  (185°C varmluft)  i ca. 25 minutter eller til kagerne er gennembagte.
  8. Lad dem afkøle helt inden de serveres.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.