Finax elsker Fuldkorn

23. februar - 2015

Finax er en aktiv partner i fuldkornskampagnen

For at hjælpe danskerne til at spise mere fuldkorn, har vi valgt at være en aktiv del af Fuldkornskampagnen. Sammen med en lang række organisationer, myndigheder, virksomheder samt detailhandlen arbejder vi derfor målrettet på at udvikle flere fuldkornsprodukter, samt at gøre det lettere for dig at vælge sunde fuldkornsprodukter via fuldkornsmærket.

Danskerne spiser for lidt fuldkorn

I mange år har vi hørt om alle de positive sundhedsgevinster ved at spise fuldkorn. Fuldkorn er endda en del af de 8 officielle kostråd. Alligevel spiser kun 6% af danskerne dagligt nok fuldkorn. Faktisk spiser langt de fleste kun omkring halvdelen af, hvad vi burde.

Fakta om fuldkorn

Fuldkorn findes i forskellige fuldkornsprodukter som havregryn, brød, fuldkornspasta og fuldkornsris. For at kunne kaldes et fuldkornsprodukt, bør mel og gryn bestå af 100% fuldkorn, mens der bør være mindst 30% fuldkorn i brød. Fuldkorn kan være både hele kerner og mel eller flager, hvor alle dele af kernerne, inklusiv klid og kim, er bevaret under formalingen. Definitionen dækker frø fra græsfamilien, som grundlæggende har den samme anatomiske opbygning: Rug, havre, hvede, byg, ris, hirse, majs (tørret) og sorghum.

Hvorfor er det så vigtigt at spise mere fuldkorn?

Fuldkorn giver mange ekstra sundhedsgevinster, fordi de indeholder vitaminer, mineraler og andre gode stoffer, som påvirker kroppen på en sund måde. Undersøgelser viser, at fuldkorn kan være med til at forebygge sygdomme som diabetes, hjerte-kar-sygdomme og visse kræfttyper. Fuldkorn øger også mæthedsfornemmelsen og holder maven i gang.

Hvad er fuldkornsmærket?

Fuldkornsmærket bliver kun tildelt de produkter, der har et højt indhold af fuldkorn, og et lavt indhold af fedt, sukker og salt. Fuldkornet skal samtidig være så helt, at bl.a. skaldele og kim er bevaret – for det er her de fleste fibre, vitaminer og mineraler findes. Du finder selvfølgelig fuldkornmærket på en lang række af vores produkter, se udvalget her >>

Proteinboller

Læs mere omkring fuldkorn og fuldkornsmærket.

Del

Print

+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.