Hvad betyder cøliaki?

Når du selv, eller en anden i familien, får stillet diagnosen glutenintolerans er spørgsmålene mange. Hvor alvorligt er det? Hvad skal jeg spise? Hvordan kan jeg vide, hvad der indeholder gluten? Hvordan laver jeg glutenfri mad?
Glutenintolerans – eller cøliaki som er det latinsk afledte navn – er en kronisk sygdom, der forårsages af overfølsomhed overfor gluten og giver skader på tyndtarmen. Gluten er et protein, der findes i hvede, rug og byg.

Følsomheden hos de, der rammes af cøliaki kan variere, men det bedste er at holde sig til en konsekvent glutenfri diæt og aldrig sjuske med kosten. Efter noget tid vil det blive en naturlig vane at spise glutenfrit og de fleste glutenintolerante oplever ikke sig selv som syge. Med andre ord: du kan leve som normalt og stadig nyde god mad – det eneste det kræver er lidt planlægning.

Læs mere på Cøliakiforbundets hjemmeside her: www.coeliaki.dk

+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.