Bageskolen

Bageskolen

Tip no. 001 / Grydebrød

Slå benene væk under dine gæster og dig selv med verdens nemmeste brød, både at tilberede og at bage, nemlig grydebrødet.


Verdens bedste brød kan bages af en fireårig, mener Jim Lahey, professionel bager og manden bag relanceringen af grydebrødet, der hitter i bageovne verden over, fordi det netop er nemt at bage. Som navnet så passende indikerer, skal du bruge en gryde, enten en støbejernsgryde med låg eller en stegeso til at bage grydebrød. Grydebrød kan laves af en æltefri dej, en grunddej til fx Foccacia  eller prøv Finax grydebrød med spelt.

Når dejen er på plads, kommer vi til den nemme del. Tænd ovnen på 250 grader og varm gryden op i ca. 30 minutter. Det er vigtigt, at gryden er gennemvarmet, før den hævede dej hældes i. Når du har hældt dejen i den varme gryde, skal du lægge låg på gryden og bage videre ved 250 grader i 30 minutter. Derefter tager du låget af gryden og bager brødet i 15 minutter mere ved samme temperatur, til det er færdigt. Med den fremgangsmåde imiteres principperne ved en dampovn, og du får et sprødt brød – nemt og lækkert.

Miljo-05

Del

Print

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.