madpakkebrod

En god madpakke er vigtig for at holde energien oppe. Den skal være varieret, overskuelig og hyggelig. Få her 3 gode madpakke tricks der holder:

Varirer madpakken og gør grøntsagerne til en integreret del af madpakken:
Madpakker kan laves på mange måder, det er vigtigt at variere indholdet af madpakken ofte, også selvom barnet har sine favoritter. Det gør, at barnet aldrig bliver træt af sine yndlings madder, og samtidig bliver udfordret en smule på smagsoplevelsen. Grøntsager er vigtige at have med i madpakken, udover at de indeholder mineraler og kostfibre, så er de farverige og kan pynte en madpakke gevaldigt op. Skoleagurker, små snack peberfrugter, babymajs, cherrytomater og andre grøntsager som er små og farverige giver spil til madpakken, og gør den indbydende at se på. Varier grøntsagerne ofte, og skær dem ud i forskellige størrelser og former, for at fornye oplevelsen.

Få masser af inspiration til madpakken. Vi har samlet alle de bedste madpakkehits til dig her.

Lad madpakken bestanddele bestå af tre elementer:

  • Brødet (gerne tilført fuldkorn): F.eks. Rugbrødsmadder eller fuldkornsbrød med pålæg, pirogger, pølsehorn eller pizzasnegle.
  • Grøntsager: Både de lette som tomat, agurk og peberfrugt, de søde som majs og ærter, og de grove som gulerødder, blomkål og broccoli
  • Det lækre: kyllingelår og små frikadeller, rosiner og små dadelkugler eller ost, yoghurt og grovere kiks og knækbrød.

Du kan også bruge fødestyrelsens huskemodel: Madpakkehånden med dens fem fingre, der  er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken.

Gør madpakken hyggelig, overskuelig og lav små bidder:
Børn er indrettet på samme måde som ældre mennesker; Portionerne må helst ikke være for store. Det gør nemlig madpakken alt for overvældende ved første øjekast, og de kan hurtigt miste appetitten. Lav i stedet små rugbrødsmadder, og grøntsagsstave mm. Pak derudover maden ind i husholdningsfilm i stedet for stanniol, så er det nemmere for barnet, at kunne overskue madpakken, når de kan se hvad den indeholder.

Vi spiser med øjnene, og derfor skal der gerne tilføres lidt hygge til en madpakke. En pæn serviet, en farverig gummimuffinsform til at rumme vindruerne, put grøntsagerne på spyd eller skriv en lille note med et ønske om en god dag. Alt sammen gør madpakken til en hyggelig oplevelsen.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+