Rustikt Italiensk landbrød ”Filone”

Lav dit eget lækre Italiensk landbrød, kaldet ”Filone”, som er lavet på Valsemøllen Tipo 00 Hvedemel. 

Se opskrift

Køkkentid
35 min.

Ventetid
3 t. 35 min.


Se ingredienser og vejledning i bredformat

Vurder denne opskrift


| af Rustikt Italiensk landbrød ”Filone”: 4 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Opskrift

3 brød

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i den kolde kærnemælk og derefter tilsæt mel og salt.
  2. Ælt dejen indtil den slipper kanterne på skålen, cirka 10 minutter – brug en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve i 1-2 timer i køleskab, helst natten over, det giver brødet mere smag.
  4. Fordel lidt durum mel på bordet og hæld dejen ud herpå.
  5. Del dejen i tre lige store stykker. Form dejstykkerne til cigar formede brød (kaldes Filone på Italiensk).
  6. Sæt brødene på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad brødene hæve i 60 minutter på et lunt sted.
  8. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft på midterste rille i ca. 35 min.
  9. Lad brødene køle af på bradepladen.

Tip! Hold salten tilbage, og hæld det i dejen efter den er æltet i mindst 10 min., det gør dejen stram, og dit bageresultat bliver endnu bedre.

teaser tipo 00