vaniljekranse

Vaniljekranse

Lækre sprøde vaniljekranse fyldt med den dejligste vaniljesmag


Opskrift til ca. 100 vaniljekranse

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.

Ingredienser

  • 500 g Finax hvedemel
  • 400 g blødt smør
  • 300 g flormelis
  • 1 æg
  • 1 vaniljestang
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 30 g mandler

Del

Print

  1. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og bland det med flormelis og blødt smør.
  2. Tilsæt hvedemel og vaniljesukker.
  3. Hak mandler meget fint og kom dem i dejen.
  4. Ælt dejen godt igennem, og stil den på køl i et par timer.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose med tyl eller brug en kødhakker til vaniljekranse.
  6. Tryk dejen ud lange strimler, skær dem over i intervaller af cirka 5 centimeter.
  7. Form små vaniljekranse og læg dem på en bageplade med bagepapir .
  8. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190°C (varmluft = 200°C)   i ca. 5 minutter, eller til småkagerne er blevet en smule lysebrune.
  9. Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en lukket kagedåse med bagepapir.

Lækre sprøde vaniljekranse fyldt med den dejligste vanilje. Det er Maria Vestergaards yndlings småkage, og vækker de allerbedste barndomsminder, da opskriften stammer fra hendes mormor. opskriften er over 100 år. Se med her hvor Maria sammen med sine veninder fra blog verdenen bager vaniljekranse, og med hendes mormors kødhakker, som er perfekt til at få det fine mønster på småkagerne.