Glutenfri tærtedej til desserttærter

Tærte er den perfekte dessert, hvor du frit kan lege med frugt og søde sager lige efter din smag. Her får du en grundopskrift på en glutenfri dessert tærtebund


Opskrift til 1 stk.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 time

Ingredienser

Del

Print

  1. Bland melmix og sukker. Ælt smør/margarinen i til en grynet masse.
  2. Tilsæt vandet og saml dejen. Dæk den til og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  3. Læg dejen på et meldrysset bord og rul den ud til en plade, der er så stor, at den dækker formens bund og kanter. Læg dejen i en smurt form og tryk den ud.
  4. Sæt ovnen på 225°C.
  5. Læg frugt- eller bærfyld på tærtebunden. Hvis du bruger rabarber eller ”våde” bær, kan du undgå, at tærtebunden bliver klisteret ved at strø lidt kartoffelmel på tærtebunden inden fyldet lægges på.
  6. Bag tærten nederst i ovnen i ca. 25-30 min.

Tip: Serveres eksempelvis med flødeskum, vanilleis eller vanillesovs.