Surdejsboller med ølandshvede

De bedste boller med store lufthuller, sprød skorpe og masser af smag. kræver lidt tid og kærlighed- det er det hele værd.


Opskrift til 15 boller

Køkkentid
30 min.

Ventetid
3 timer + mindst 6 timer på køl

Ingredienser

Del

Print

  1. Opløs surdejen/gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen i mindst 5 min.
  2. Kom dejen over i en skål smurt med olie og lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  3. Fold dejen så den bliver stram. Foldningen gentages yderligere 2 gange i løbet af den første time. Herefter skal dejen foldes 2 gange med en halv times interval. Sammenlagt hævetid er 2 ½ time.
  4. Stil dejen på køl og lad den hæve natten over. Mindst 6 timer og maksimum 12 timer.
  5. Dagen efter tages dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 250°C og lad ovnen blive helt varm. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær dejen ud til boller.
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir og drys bollerne med lidt mel.
  7. Bag bollerne i den forvarmede ovn ved 250 °C varmeluft i ca. 10-12 minutter til de er godt gyldne.