Pandekager med banan og havreklid

Disse skønne pandekager med banan og havreklid passer perfekt til morgenbordet eller som amerikanske pandekager med et tvist af banan, hvis man en eftermiddag har lyst til noget sødt men stadig i den sunde ende.

Maria Vestergaard er som så mange andre stor fan af bananpandekager, derfor har hun udviklet denne sundere variation med Finax havreklid der gør, at de får mere struktur og indeholder flere fibre samtidig med, at de stadig har en sødme fra modne bananer.


Opskrift til ca. 10 stk.

Køkkentid
20 min

Ingredienser

  • 100 g Finax Havreklid
  • 100 g Finax Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. honning
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 2 bananer
  • smør til stegning

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland havreklid, hvedemel, bagepulver, salt og vaniljepulver sammen i en skål
  2. Tilsæt æg og mælk og pisk dejen sammen
  3. Mos banan med en gaffel i en skål for sig, og tilsæt banan til dejen
  4. Steg pandekagerne på en pande ved middelvarm varme
  5. Server med banan, blåbær og kokosflager