squashkage

Squashkage

En lækker squashkage er altid et hit - den revne squash gør kagen blød og saftig. Denne opskrift er med en lækker cremet frosting - flødeostglasur.


Opskrift til 1 kage

Køkkentid
35

Ventetid
40

Ingredienser

  • 3 æg
  •  250 g brun farin
  • 100 g blødt smør
  • 250 g Finax hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk kanel
  • ½ tsk nelliker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g grofthakkede valnødder
  • 100 g grofthakket mørk chokolade
  • 350 g revet squash

Glasur – frosting

  • 150 g flormelis
  • 50 g smør
  • 150 g flødeost
  • 1 tsk vaniljesukker

Del

Print

  1. Pisk æg, brun farin og smør sammen i en skål.
  2. I en anden skål, bland mel, salt, kanel, nelliker, kardemomme, bagepulver, natron og vaniljesukker sammen, og rør det sammen med æggeblandingen.
  3. Riv squash groft på et rivejern og tilsæt det til dejen sammen med hakket chokolade og valnødder.
  4. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn  175°C (varmluft 160°C). i ca. 35-40 minutter – tjek med en kødnål el.lign., at den er gennembagt.
  5. Imens kagen afkøles laves frosting.
  6. Pisk flormelis og smør godt sammen, og tilsæt flødeost.
  7. Pisk til frostingen er uden klumper.
  8. Fordel frosting på den afkølede kage og pynt evt med hakkede valnødder og lidt revet squash på toppen.

Udviklet af dygtige Madblogger Maria Vestergaard. Få mere inspiration på hendes blog mariavestergaard.dk