Sprøde vaniljekranse

Jul uden vaniljekranse er ikke en rigtig jul. Det giver Ditte Julie os ret i, og derfor har hun også lavet en skøn opskrift på vaniljekranse, som er nem at arbejde med.

Ditte Julie Jensen har lavet en af julens helt store klassikere, bagt på Kage Hvedemel og dejen er perfekt til at bruge i en sprøjtepose i stedet for en maskine, når du skal forme dine kranse.


Opskrift til ca. 30 stk.

Køkkentid
40 min

Ventetid
25 min.

Ingredienser

80 g mandler
1 vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg
250 g Finax Kage Hvedemel

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Rist mandlerne af i ovnen på 180oC varmluft i ca. 8-10 min. og lad dem køle af
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret
  3. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen og tilsæt æg
  4. Blend mandlerne med ca. 100 g hvedemelet til mandelmel. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt dejen glat og ensartet
  5. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt ca. 30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Bag vaniljekransene i midten af en forvarmet ovn ved 200oC (varmluft 180oC) i ca. 10-15 min. – de skal være gyldne i farven
  7. De færdigbagte vaniljekranse skal opbevares tørt

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.