Speltknækbrød

Supersprøde, lækre og virkelig nemme at lave. Du kan variere meltypen, og på den måde gøre dem mere eller mindre grove efter lyst


Opskrift til 24 stk.

Ingredienser

  • 1 dl Finax økologiske havregryn
  • 1 dl Finax økologiske hørfrø
  • 1 dl Finax økologiske græskarkerner
  • 1 dl Finax økologiske solsikkekerner
  • 1 dl Finax økologiske sesamfrø
  • 50 g Finax økologiske hvedemel
  • 175 g Finax speltmel, fuldkorn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. salt
  • ¾ dl rapsolie
  • 2 dl vand

Del

Print

SÅDAN GØR DU

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen.
  2. Tilsæt vand og olie og rør blandingen godt sammen.
  3. Del dejen i 2 stykker.
  4. Form hvert stykke til en firkant.
  5. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir.
  6. Løft bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade.
  7. Træk det øverste stykke bagepapir forsigtigt af.
  8. Skær knækbrødene i den ønskede størrelse med et pizzahjul eller en kniv.
  9. Bag knækbrødene i en forvarmet ovn ved 200 °C  i ca. 20 minutter,  til knækbrødene er gyldne.
  10. Bræk knækbrødene fra hinanden og lad dem afkøle på en bagerist.