sommerkage med solbær

Sommerkage med solbær og flødeskum

Denne lækre sommerkage med solbær og flødeskum er et rigtig godt eksempel på, hvor smukt og enkelt det kan gøres, uden det ligner en klassisk skærekage.

Kagen er udviklet af Ditte Julie Jensen og passer perfekt til eftermiddagskaffen eller et glas mousserende vin på en dejlig sommerdag. Er du ikke lige så pjattet med solbær, kan du sagtens bruge blåbær, brombær eller dit yndlingsbær.


Opskrift til 12 personer

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 time 25 min.

Ingredienser

Kage med solbær
200 g blødt smør
220 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
1 spsk citronsaft
300 g Finax Dansk hvedemel
2 tsk.. bagepulver
100 g hvid chokolade
100 g friske solbær (frosne kan også anvendes, må ikke være tøet op)
1 spsk. Finax Dansk hvedemel

Bagte solbær med vanilje:
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
200 g solbær

Pynt:
2 dl piskefløde
1 tsk frysetørrede solbærstøv
spiselige blomster

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Pisk smør og sukker hvidt og luftigt.
  2. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg.
  3. Rør mælken i.
  4. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen.
  5. Tilsæt grofthakket chokolade, og rør dejen godt sammen.
  6. Vend solbær sammen med en spiseske hvedemel og vend det herefter i dejen.
  7. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden.
  8. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 minutter., til den er gylden, og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten.
  9. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.
  10. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  11. Kom vaniljesukker, sukker og solbær op i et ildfast fad og bag dem ved 160 grader i 30-35 minutter Lad dem køle af.
  12. Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Kom flødeskummen op i en sprøjtepose med en glat tylle.
  13. Befri kagen fra formen og placer den på et fad. Smør de bagte solbær ud på kagens top med afstand fra kanten.
  14. Afsæt flødeskumstoppe på kagen langs kanten – evt. to rækker og pynt af med frysetørrede solbærstøv og spiselige blomster.

sommerkagesommerkage solbær