Solsikkeboller

Lækre saftige boller med solsikkekerner og gulerødder, er gode til morgenmaden eller til eftermiddagshyggen


Opskrift til ca. 16 boller

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 50 min.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 1⁄2 dl lunken økologisk kærnemælk (25 °C)
  • 2 små økologiske gulerødder (revne)
  • 50 g blødt smør
  • 50 g Finax Økologiske Solsikkekerner
  • 1 tsk. salt
  • 1⁄2 tsk. sukker
  • 1 æg
  • 600 g Finax Økologisk Hvedemel

Del

Print

  1. Opløs gæren i kærnemælken og tilsæt salt, sukker, margarine, æg, solsikkekerner og de revne gulerødder.
  2. Kom herefter hvedemel i lidt ad gangen.
  3. Ælt dejen til den er glat, smidig og elastisk.
  4. Lad dejen hvile ved stuetemperatur tildækket i ca. 45 min.
  5. Slå dejen sammen, og rul den ud som en pølse.
  6. Skær 16 stykker, og form dem til boller.
  7. Stil bollerne tæt på en bradepande med bagepapir.
  8. Pensel dem med æg eller vand og drys med solsikkekerner.
  9. Lad bollerne stå tildækket og efterhæve i 45 min.
  10. Bag bollerne i en forvarmet ovn i ca. 20 min. ved 220 °C (varmluft = 200 °C)