Softkernerugbrød

Intet slår smagen af den første skive af dit eget hjemmebagte rugbrød, giv dig i kast med denne lækre opskrift på et rugbrød med masser af saftige kerner.

Bag dit eget lækre softkernerugbrød helt fra bunden. Du vil nyde resultatet af dine anstrengelser! I denne opskrift skal der bruges kærnemælk, som giver en rigtig god smag til brødet. God fornøjelse med bagningen.


Opskrift til 1 stort rugbrød eller 2 små

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t. 25 min.

Ingredienser

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Hæld kogende vand over de skårne rugkerner og lad dem stå i blød i ca. 20 minutter. Afkøles til ca. 30°C.
  2. Rør gæren ud i den lune kærnemælk (ca. 30°C).
  3. Rugkerner og de øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en køkkenmaskine (på mellemste trin) i mindst 5 minutter.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  5. Rør luften ud af dejen, og fyld i en smurt 1,5 l form. . Glat dejen med bagsiden af en våd ske og prik huller med en gaffel på overfladen. Lad rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  6. Bages på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200 °C (varmluft 175 °C) i ca. 60 minutter.

rugbrodsmad