Småkager med appelsin og kanel

Småkager med appelsin og kanel får hele huset til at dufte af jul.

Hvis du gerne vil bage lidt anderledes julesmåkager skal du give dig i krig med disse småkager med appelsin og kanel som Ditte Julie har udviklet. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel der giver dine småkager den perfekte sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.


Opskrift til ca. 30 stk.

Køkkentid
50 min.

Ventetid
1 t. 15 min.

Ingredienser

Småkagedej

1 tsk. stødt kanel
200 g Finax Kage Hvedemel
75 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer
Skal af 1 økologisk appelsin

Glasur 

100 g flormelis
15-20 g æggehvider
Lidt rød og brun pastafarve

Del

Print

Fremgangsmåde

    1. Sigt kanel, mel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet
    2. Tilsæt æggeblommer og appelsinskal og ælt dejen til den samler sig
    3. Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 min.
    4. Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter)
    5. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 200°C (185°C varmluft) i 8-12 min.
    6. Lad dem køle af på en rist

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.