Små madbrød

Nemme små madbrød, kan pyntes efter behag og er perfekt til den lille snack


Opskrift til 10 små brød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 30 min.

Ingredienser

  • 2,5 dl lunkent vand
  • 20 g gær
  • 1 pakke Finax Madbrød
  • 2-3 spsk. olie til pensling

Del

Print

  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt melblandingen Finax Madbrød.
  2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed, til dejen slipper siderne på skålen. Hvis du ønsker et mere luftigt brød, kan du tilsætte op til ½ dl vand mere efter 8 minutters æltning. Ælt derefter dejen i 2 minutter mere. Dejen må gerne være lidt klistret.
  3. Lad dejen hæve tildækket i en olieret skål i 60 minutter.
  4. Fordel dejen i smurte små portionsforme.
  5. Pensl med olie og drys med krydderiblanding efter smag og behag, og dekorer evt. med friskt tomat, løg, ost eller andet.
  6. Lad dem derefter efterhæve tildækket i 30 minutter.
  7. Forvarm ovnen til 260°C og sænk så temperaturen til 240°C (varmluft 220°C). Bag madbrødene i midten af ovnen i 15 minutter.