Scones

Traditionelle scones til en hyggelig eftermiddagsstund


Opskrift til 15 scones

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
35 minutter

Ingredienser

  • 300 g Finax Hvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 3 tsk. bagepulver
  • 4 spsk. sukker
  • 50 g smør
  • 1 stort æg
  • 1 dl kærnemælk
  • 75 g tørret frugt eller chokolade (hakket groft)
  • 1 æg og 1 spsk. mælk til pensling

Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
  2. Smuldr smøret i blandingen og bland let.
  3. Tilsæt æg, kærnemælk og hakket mørk chokolade (fyldet kan undlades) og saml dejen. Må ikke æltes for meget.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skal være 5-8 cm tyk.
  5. Stik scones ud med en udstikker eller et lille glas og sæt dem på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg og mælk.
  6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175 °C) i 15 minutter, eller til overfladen er gylden.