Saftigt speltbrød med chiafrø

Chiafrø er smagsneutrale, men bidrager med fibre og gode næringsstoffer. Chiafrø medvirker desuden til et saftigt brød.


Opskrift til 2 brød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1 t 30 min.

Ingredienser

Del

Print

  1. Gæren opløses i den opvarmede A-38 (ca. 25°C via vandbad eller mikroovn).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af den sigtet speltmel. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere sigtet speltmel tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter formes dej let til 2 brød.
  5. Brødene efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  6. Brødene ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).

Tip! Vær opmærksom på, at dejen er blødere at arbejde med end en dej lavet på hvedemel.